this is the banner

icon Raiders of the lost Ark

Cache Type:
(Unknown Cache)
GC code:
GC1TN2X
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Large)
Placed by:
Dukkie
Date hidden:
29/08/2009
Found on:
16/02/2014 (click to see all caches that day)

#4335 17:20
De omgeving van Apeldoorn herbergt niet alleen mooie natuur, maar is ook de locatie van een aantal hoog gewaardeerde multi-caches: “Het Pad der 7 Zonden” en “Raiders of the Lost Ark”. Genoeg reden om met goede vriend Biertje een weekend in te plannen voor deze twee caches, aangevuld met een serie traditionals rond Eerbeek.

Zo stonden wij zaterdag om 9:20 bij het startpunt van de Raiders of the Lost Ark, gewapend met een dik pak papier met de cache beschrijving, licenties, aantekeningen en de email van Dukkie. Ook zat er een iPad met alle filmpjes in de rugzak. Omdat wij waren gewaarschuwd voor motorcrossers en politiefuiken had Biertje ook zijn Indiana Jones zweep meegenomen. Je wist immers maar nooit!

De eerste waypoints dienden zich aan en wij gingen op de knieën om met een borsteltje de hiërogliefen bloot te leggen en te bestuderen. De tocht verliep voorspoedig en wij mijmerden al dat wij rond 12 uur aan het bier zouden zitten.
Maar toen kwam de kaartenkamer en dat bleek ons struikelblok. We hadden de juiste attributen, maar met de eerder gevonden instructies konden we de aanwijzing maar niet vinden. Na ruim een uur besloten we een telefonische hulplijn naar de CO uit te zetten, maar die was helaas niet bereikbaar. Na nog een half uur te hebben doorgezocht gingen wij ontgoocheld verder om in ieder geval de resterende aanwijzingen te vinden.

Zo kwamen wij na 4.5 uur onverrichter zaken weer terug bij de auto en besloten we eerst een bezoek te brengen aan de naastgelegen horeca gelegenheid. Hier werd onder het genot van een eenvoudige doch voedzame maaltijd een email aan de CO geschreven met het verzoek tot een hulplijn edoch ook hier bleef het antwoord tot op heden helaas uit.

Later die dag in het hotel werd onder het genot van een aantal glazen Brugse Zot een hulplijn uitgezet naar een cacher die deze tocht reeds in 2011 had volbracht. Als de dag van gisteren wist hij wat het probleem was en gaf ons de Gouden Tip. Dus stonden wij de volgende dag rond 15:30 weer in de kaartenkamer. Nu vonden we wel de aanwijzing, maar op een volstrekt andere plaats dan de eerder gevonden aanwijzing suggereerde. Opgelucht vervolgden wij onze tocht en uiteindelijk konden ook de laatste twee, zeer fraai uitgevoerde locaties worden bezocht. Uiteindelijk heeft deze cache ons in totaal ruim 7.5 uur gekost met 18km in de benen, maar we hebben genoten van de mooie ontknoping van deze tocht.
Complimenten aan de CO voor de fraaie cachepagina, en de mooi uitgevoerde waypoints en cache. Natuurlijk ook een favo van mij.BP in aktie© 2016 Boswijk Posse