this is the banner

icon Sprookjes

Cache Type:
(Unknown Cache)
GC code:
GC115G8
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Regular)
Placed by:
MacOZ58
Date hidden:
14/03/2007
Found on:
15/03/2007 (click to see all caches that day)

#343 12:25
Gedeeld TTF
Er was eens een Edelman. Hij leefde gelukkig in zijn kasteel in Den Haag. Op een dag hoorde hij van het bestaan van een schat, gevuld met goud, zilver en brons. De locatie was aan weinigen bekend; een puzzel verborg de lokatie.
Met gezwinde spoed ging de Edelman de puzzel oplossen, zijn gewone werk moest maar even blijven liggen.
Na enige puzzelen werd de schuilplaats van de schat vol edele metalen duidelijk. De Edelman besteeg zijn stalen ros en ging zo snel hij kon naar de gevonden plaats.
Daar aangekomen zag hij een Fee. Haar naam was Mamma en ook zij had gehoord van de schat. Lang tijd gingen zij gezamenlijk op zoek; terwijl Fee Mama met haar toverstok de grond beroerde ging de Edelman op de tast zoeken naar de doos. Hij deed voorzichtig want hij wilde zijn kleding niet vies maken; het werk wachtte immers.
Een derde persoon voegde zich bij hen. Het was de Zwarte Ridder Belbor en ook hij had van de schat gehoord. Met rasse schreden liep de Zwarte Ridder af op een mooie schuilplaats. In drie grabbels had hij de schatkist gevonden. Verbaasd en verbolgen keken de Fee en de Edelman hoe de Zwarte Ridder de schatkist opende om tot de ontdekking te komen dat er geen goud in zat. De Zwarte Ridder zei dat hij het zilver nam. De Fee en de Edelman keken elkaar aan en besloten gezamenlijk het resterende brons te verdelen .
Nadat al het metaal was verwijderd legde de Zwarte Ridder de schatkist weer op zijn plaats terug. Er werd besloten om een gezamelijk portret te laten maken waarna ieders zijn weg ging. De Fee, de Zwarte Ridder en de Edelman leefden nog lang en gelukkig .
Een dankwoord gaat uit aan MacOZ58 voor deze mooie schatkist.Gevaarlijk sprookjeDe Fee, de Edelman en de Zwarte RidderDe Schatkist© 2016 Boswijk Posse