this is the banner

On this page you can read my logs for 12-07-2014.


Click on each cache name to open up information on the cache and my log. You can also expand or collapse all caches by clicking the button below.
open all close all
Cache Type:
(Traditional Cache)
GC code:
GC541A6
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Small)
Placed by:
daan.bressers
Date hidden:
03/05/2014

#4584 10:40
Vandaag was de dag dat Bonzo B, Biertje en Boswijk Posse naar de Loonse en Drunense duinen afreisden voor de Schat der Eindeloze Verten. Gelet op de dramatische verhalen op het forum was het verre van onzeker of wij deze cache in een dag zouden kunnen afronden. Om toch een score te halen, werd een kleine omweg gemaakt voor deze traditional. We waren inmiddels ruim 1.5 uur onderweg en hadden al 4km in de benen zitten.
Terwijl de volwassenen vooral op het hoofd pasten was het de kleinere Bonzo B die de eerste find voor deze dag kon scoren.

Dank voor dit leuke opwarmertje op onze wandeltocht!
Cache Type:
(Earthcache)
GC code:
GC14EXV
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Other)
Placed by:
Team WilP
Date hidden:
18/07/2007

#4585 12:00
Vandaag was de dag dat Bonzo B, Biertje en Boswijk Posse naar de Loonse en Drunense duinen afreisden voor de Schat der Eindeloze Verten. Tot nu toe liep alles redelijk voorspoedig, en waren wij op het uitzichtspunt beland. We waren inmiddels 3 uur onderweg en hadden al ruim 7km in de benen zitten.

Bonzo B had zich terdege voorbereid en wist te melden dat hier een waypoint voor een Earthcache was. Dus na een korte rustpauze met broodjes werden een aantal foto's gemaakt waarna wij weer onze tocht konden vervolgen. Het andere waypoint van deze Earthcache zouden wij later in de avond bezoeken.

Dank voor deze Earthcache op een prachtig plekje.
Cache Type:
(Unknown Cache)
GC code:
GC4C2EH
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Small)
Placed by:
Team Alink
Date hidden:
14/03/2014

#4586 12:35
Vandaag was de dag dat Bonzo B, Biertje en Boswijk Posse naar de Loonse en Drunense duinen afreisden voor de Schat der Eindeloze Verten. Tot nu toe liep alles redelijk voorspoedig en hadden we ook een cryptische aanwijzing voor de ring van Gisela gevonden. Na het ontcijferen konden wij de eindeloze zandvlakte oversteken om deze queste te volbrengen.

De fraai verstopte cache met ring werd in goede staat aangetroffen. We waren inmiddels bijna 3.5 uur onderweg en hadden 8.2 km in de benen zitten.

Veel tijd om de ring te bewonderen hadden we niet. We hadden nog een flink eind te lopen en het venijn van de Schat der Eindeloze Verte zat volgens eerdere loggers in de staart, dus we gingen gauw weer verder.

Dank voor deze!
Cache Type:
(Multi-cache)
GC code:
GC4BQD8
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Large)
Placed by:
Ralph en Thomas
Date hidden:
01/04/2014

#4587 17:55
Vandaag was de dag dat Bonzo B, Biertje en Boswijk Posse naar de Loonse en Drunense duinen afreisden voor de Schat der Eindeloze Verte.
Na de reeks dramatische logjes voor deze cache wilden wij bewijzen dat het ook anders kon. Het was een bewolkte dag, rond 23 graden en geen wind. Ideaal wandelweer dus en zo gingen wij monter van start.
Reeds bij het eerste waypoint moest ik mijn team corrigeren want dat zocht op een volstrekte vreemde plaats terwijl mijn GPS het nulpunt op een gehele andere, juiste plaats aangaf. Het bleken opstartproblemen te zijn, want vervolgens werden de waypoints in een goed tempo bezocht en gevonden.

De waypoints waren eenvoudig, met hier en daar leuke, goed verzorgde puzzels die dankzij de goede voorbereiding van ons team geen echte problemen gaf. Bonzo B junior was onvermoeibaar en rende vooruit bij elke waypoint, en klom in bomen waar wij slechts door een verrekijker tuurden. Mevrouw Bonzo B en Biertje noteerden en fotografeerden nauwgezet alle aanwijzingen.

Onderweg natuurlijk nog een uitstapje gemaakt naar "Pas op je Hoofd", "NpfW Stuifduinen" en natuurlijk "Ring van Gisela". Wij waren dankbaar toen we na de eindeloze zandvlaktes weer eens stevige grond onder de voeten kregen en het laatste stukje voornamelijk over bospaden konden lopen.

Na ruim 8 uur waren we bij de cache, die snel werd gevonden. Vervolgens duurde het nog enige tijd voor de kist open was. De buitenste laag vereisde een handigheidje die wij niet direct doorhadden en waarvoor een hulplijntje nodig was. Geniepig! Met de verkregen code werd het cijferslot met stevige hand behandeld waarna de fraaie kist open ging. Verbaasd waren wij toen wij een tweede hindernis aantroffen. Waar was dat nou voor nodig? Het benodigde hulpstuk werd niet snel gevonden en we gingen rondkijken voor een aanwijzing. Die vonden we in de vorm van een munt op een boomstam. Maar waarom deze munt op ruim 10 meter van de cache zit was ons een raadsel. Een tweede telefoontje volgde en vervolgens werd met een kruiskop schroevendraaier de jacht op het sleuteltje geopend. Achteraf bleek het toch iets geniepiger te zijn en moesten wij alles weer vastzetten. De tweede beveiliging ging open en eindelijk konden wij onze namen bijschrijven in het logboekje.

Vervolgens gingen we naar uitspanning Roestelberg voor welverdiende glazen Schneider Weisse, met bittergarnituur, pannekoeken en een sateschotels

Ralph en Thomas, dank voor deze multi door een van de mooiste gebieden van Nederland. Goed verzorgde waypoints maar de tweede laag in de kist is iets te veel van het goed als je als geocacher al 8-10 uur gewandeld hebt. Het humeur en de stemming in onze groep sloeg hierdoor abrupt om.

Nog even wat statistieken:
Gevonden tijdens de tocht: 1 Traditional, 1 Earthcache, 1 Unknown, 1 Multi
Vertrek van de parkeerplaats: 9:20
Aankomst bij de cache: 17:30
Totale vertreken tijd: 8:10 uur, waarvan 6:30 bewogen en 1:40 stilgestaan
Afstand volgens de track log: 17.7 km
Cache Type:
(Multi-cache)
GC code:
GC2NHEM
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Regular)
Placed by:
Patje en N0kk0
Date hidden:
15/05/2011

#4588 18:15
Na afloop van de Schat de Eindeloze Verte wist Bonzo B ons op te beuren met een extra cache waarvoor hij de oplossing had uitgerekend.
Een korte tocht vanaf de parkeerplaats en het was Biertje die de cache al snel zag liggen nadat Bonzo B en Boswijk Posse hieraan voorbijgelopen waren.
Dank voor deze!
Cache Type:
(Multi-cache)
GC code:
GC3JX2H
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Micro)
Placed by:
Team Meelhopper
Date hidden:
07/05/2012

#4589 20:15
Vandaag was de dag dat Bonzo B, Biertje en Boswijk Posse naar de Loonse en Drunense duinen afreisden voor de Schat der Eindeloze Verten. Na afloop van deze inspanning zochten wij ontspanning in uitspanning "Roestelberg". Bier, bitterballen, pannekoeken en sate met frites gaf ons zoveel kracht dat wij ook nog even deze cache wilden oppikken. Immers, het uitzichtspunt was al eerder vandaag bezocht dus deze antwoorden hadden we al.

Nabij de parkeerplaats liepen wij natuurlijk eerst een prive pad op, maar nadat wij hierop werden gewezen, liepen wij via het oorlogsmonument om naar de cache.

Dank voor dit leuke toetje aan het eind van deze cache dag!
Cache Type:
(Traditional Cache)
GC code:
GC45BBR
Country:
icon Netherlands
D/T:
D: T:
Size:
icon (Micro)
Placed by:
Pruttelpotje
Date hidden:
03/02/2013

#4590 20:35
"Hier ligt ook een cache" riep Biertje boven de muziek van Barry White uit. We draaiden de auto en parkeerden op de stoep bij de wigwam.
Biertje had deze cache al eerder gevonden en nadat hij mij eerst op een dwaalspoor bracht wees hij vervolgens de slim verstopte cache aan.

Dank voor deze.Paardrijders op de eindeloze zandvlaktesBoswijk Posse @ NpfW StuifduinenEindeloze verteOp weg naar het volgende waypointVogelaarsNiet geheel fris en fruitig meer


Gevonden!


Wel verdiend!Hoera, weer een cache